2016-10-01

Ultimaattinen patja

Mut sitten houkuteltiin Fesessä vahingossa puhumaan sängynpatjoista. Oli pakko selittää mun tähänastisia ajatuksia ultimaattisesta patjasta. Eli ikuistetaas ne nyt sitten tännekin.

  1. Sängyn pitää olla tukeva kuin perkele. Kuin istuisit kivelle. Samalla sen pitää olla kevyempi kuin kivi. Eli toi menis komposiittimetallirakenteilla pohjassa. Lue: aerotech-kamaa lähtien alumiini-titaani-yms-lejeeringeistä.
  2. Sänky ei saa liukua lattialla vaikka kuinka rynkytettäis. Niinpä, isot, jaetut jalat sängyn alle, joissa iso kitkapinta ja kumiset tassut vielä päälle. Kaikki toi nimenomaan alle, niin että se kyberpunkahtava mekaniikka on piilotettavissa vaimon iloksi, eikä ole kompastuttavissa edes silloin kun jalka lipsahtaa sen jalkapöydän verran sängyn alle. Kuten aina tekee.
  3. Lähemmäs sata kiloa matalaa painoa keskelle sänkyä, sopivasti sen alapuolelle, ja tiukka epäsymmetrinen jousitus sen ympärille. Toi tekee sen, ettei se pohja keinu vaikka hyppäisit vauhdilla sivusta sänkyyn, vaan se päin vastoin ottaa vastaan ja jakaa voimat niille jo-mainituille kitkakäpälille.
  4. Päälle tiuhasti alhaalta tuettu, karkaistu titaanilevy. Ei jousta mihinkään, eli toimii pohjana. Pieniä reikiä kauttaaltaan jotta mahdolliset pisut valuvat läpi. Päälle tiuhaan tuettu toinen titaanilevy jossa isommat reiät, ja reunoille ilmatiivistys. Tuohon väliin pumpataan aktiivisesti ilmaa, niin että saadaan säädeltyä alhaaltapäin, aktiivisesti, nukkujan lämpötilaa sekä vällyjenvälistä kosteusprosenttia.
  5. Sen päälle jokin ohut jousenomainen kerros, joka läpäisee ilmaa pystysuuntaan. Sen on tarkoitus tuottaa se nopea mukautuvuus patjassa jonka perinteinen joustinpatja tekee.
  6. Sen päälle jokin keskipaksu plastinen mutta silti palautuva systeemi, kuten höyhenet (jotka tässä ilmanvaihdossa pysyis pöyhkeinä jopa) tai vaikka muovipuru. Tarkoituksena ois tuottaa ruumiinmuotoon mukautuva patja myös, eritoten kun seuraavassa vaiheessa sivuttaiset tensiilistressit jakaa sitä taakkaa sivuttain. Myös vaimentaa värähtelyjä, jotka tekee kovassa rynkytyspanossa mistä vain ja varsinkin syvästä joustinpatjasta tosi rasittavan ja arvaamattoman.
  7. Viimein hassusti kudottu, ilmaa läpäisevä aramidikuitu tjsp (Kevlar), joka kestää kissankynnet ja hankaukset ja kovan venytyksen; pingotettuna koko kasan päälle ja vaihdettavissa, niin että se ottaa suurimman osan ton kasan tarvitsemista tensiilistresseistä, samalla kun se on käyttöpintana helpoimmin vaihdettavissa ja puhdistettavissa. Vähän kuin lakana alla lakanan.

Lisääkin varmaan tarvittais, eikä mun materiaalivalinnat taatusti oo optimaalisia. Mutta ihan oikeesti ny, uskooko kukaan ettei toikin luonnos jo hakkais mennen tullen Unikulman tuotokset? Hah!

No comments:

Post a Comment