2010-06-06

Geenihakukone

Löytyipä tuon isyystesti.fi:n/DNA24:n FAQ:ista sitten hilpeä kohta: "Suunnitelmissa tarjota tulevaisuudessa geneettistä terveysprofiilia ja tiettyjen perinöllisten sairauksien kartoittamista pareille, jotka suunnittelevat vanhemmuutta."

Heti kun joku alkaa tarjota mahdollisuutta saada kunnon geneettiset faktat itsestä järkevään hintaan, millään tasolla, mä kyllä vakavasti harkitsen että pitäisiköhän panna pystyyn hakukone johon noita profiileja voisi tallentaa. Aivan eritoten hakukone jolla pystyy hakemaan eri kriteereillä itsensä kanssa geneettisesti yhteensopivia ihmisiä. Tarkoitan, kyllä mua ainakin kiinnostaisi hottiksessa se, kuinka hyvin sen MHC menee yksiin itsen kanssa. Potentiaalisessa lasten äidissä se, kuinka paljon riskigeenejä jaamme. Ja niin edelleen.

Meinaan, kun se Gattaca nyt kuitenkin on tulossa, antaa sitten tulla oikein kunnolla. Ja eiköhän tuommoisen arkistosta olisi sitten hyötyä tutkijallekin, etenkin kun hitaasti päästään siihen pisteeseen että sinne alkaa tippua kokonaisia genomeja.

No comments:

Post a Comment